Sabtu, Jun 12

~ Kebajikan Yang Perlu Dijaga ~

Paip besar di hadapan Canselori dan Kolej Tun Hussein Onn (KTHO) telah mengalami masalah sekitar 6.15 petang tadi. Paip besar yang dijadualkan untuk ditukarkan bermula Jun 2010 ini telah pecah, dan mengakibatkan jalan diatas nya terangkat. Selepas mendapat tahu kawasan berkenaan mengalami masalah, Exco Prasarana, Keselamatan, dan Pengangkutan PMUKM, saudara Rasydan, terus menghubungi pihak keselamatan, Wisma Aman, untuk meletakkan kon di jalan berkenaan untuk mengelakkan warga UKM khususnya dari situasi yang tidak diingini.

Ketika dihubungi, saudara Rasydan memaklumkan bahawa pihak JPP telah mengarahkan kontraktor penyelenggaraan (maintenance) untuk membuat penyelenggaraan secepat mungkin. Turut berada bersama beliau ialah dua wakil dari syarikat kontraktor berkenaan, En. Mizan, dan En. Mawi.

Menurut En. Mizan, proses penyelenggaraan akan bermula pada esok hari, kerana hari sudah gelap, dan kakitangan kebanyakannya sedang bercuti. Untuk tindakan awal, mereka akan menutup aliran air paip berkenaan, kerana, air yang melimpah keluar, akan mengeruhkan keadaan, dan merosakkan lagi jalan.

Sehubungan itu, warga UKM dinasihatkan :

  • Berwaspada dan sentiasa berhati-hati ketika melalui jalan berkenaan (jalan dari Canselori ke KTHO, atau dari Kajai ke FSSK) kerana kondisi jalan berkenaan agak teruk memandangkan jalan berkenaan telah terangkat, dan mendap.
  • Menyimpan air untuk kegunaan harian masing-masing bermula hari ini sehingga ke hari yang akan diberitahu kelak, kerana, aliran air paip berkenaan telah ditutup untuk mengelakkan jalan berkenaan menjadi semakin teruk.
Pihak PMUKM akan menggesa dan mendesak kontraktor berkenaan menyelesai dan membuat penyelenggaraan secepat mungkin demi memastikan kebajikan warga UKM sentiasa terbela. Segala maklumat akan disampaikan secepat mungkin. Segala kerjasama dari semua pihak kami dahulukan dengan ucapan jutaan terima kasih. Dan segala kesulitan amat dikesali.

GALERI :


Lokasi Jalan : Di depan Canselori dan KTHO


Air mengalir keluar dari paip pecah mengakibatkan jalan teralih

Jalan terangkat (Di garisan tengah)

Pecah dan teralih

Jalan yang pecah dan terbelah

Jalan raya terangkat di bahu jalan

Jalan rosak yang membahayakan penunggang motosikal terutamanya.

Jumaat, Jun 11

~ Mari Mengenal Hizbut Tahrir ~

Hizbut Tahrir

Hizbut Tahrir adalah sebuah parti politik yang berideologi Islam. Politik merupakan kegiatannya dan Islam adalah ideologinya. Hizbut Tahrir bergerak di tengah-tengah umat dan bersama-sama mereka berjuang untuk menjadikan Islam sebagai permasalahan utamanya serta membimbing mereka untuk mendirikan kembali sistem kekhilafahan dan menegakkan hukum yang diturunkan Allah dalam realiti kehidupan.

Hizbut Tahrir merupakan organisasi politik, bukan organisasi kerohanian (seperti tarekat), bukan badan ilmiah (seperti lembaga agama atau badan penelitian), bukan institusi pendidikan (akademik), dan bukan pula pertubuhan sosial (yang bergerak di bidang sosial dan kemasyarakatan). Idea-idea Islam menjadi jiwa, inti dan sekaligus rahsia kewujudan kelompoknya.


Latar Belakang Hizbut Tahrir

Hizbut Tahrir didirikan dalam rangka memenuhi seruan Allah SWT:

"(Dan) hendaklah ada di antara kalian segolongan umat (jamaah) yang menyeru kepada kebaikan (mengajak memilih kebaikan, iaitu memeluk Islam), memerintahkan kepada yang makruf dan mencegah kemungkaran. Merekalah orang-orang yang beruntung." (TMQ Surah Ali-Imran [3]: 104)

Hizbut Tahrir bermaksud membangkitkan kembali umat Islam dari kemerosotan yang amat parah, membebaskan umat dari idea-idea, sistem perundangan, dan hukum-hukum kufur serta membebaskan mereka dari cengkaman dominasi dan pengaruh negara-negara kafir. Hizbut Tahrir bermaksud juga membangun kembali Daulah Khilafah Islamiyyah di muka bumi, sehingga hukum yang diturunkan Allah SWT dapat diterapkan kembali.

Tujuan Hizbut Tahrir

Hizbut Tahrir bertujuan melanjutkan kehidupan Islam dan mengembang dakwah Islam ke seluruh penjuru dunia. Tujuan ini bererti mengajak kaum muslimin kembali hidup secara Islami dalam Darul Islam dan masyarakat Islam. Di mana seluruh kegiatan kehidupannya diatur sesuai dengan hukum-hukum syara'. Pandangan hidup yang akan menjadi pedoman adalah halal dan haram, di bawah naungan Daulah Islamiyah, iaitu Daulah Khilafah, yang dipimpin oleh seorang Khalifah yang diangkat dan dibai'at oleh kaum muslimin untuk didengar dan ditaati agar menjalankan pemerintahan berdasarkan Kitabullah dan Sunnah Rasul-Nya, serta mengembang risalah Islam ke seluruh penjuru dunia dengan dakwah dan jihad.

Di samping itu Hizbut Tahrir bertujuan membangkitkan kembali umat Islam dengan kebangkitan yang benar, melalui pola pemikiran yang cemerlang. Hizbut Tahrir berusaha untuk mengembalikan posisi umat seperti masa kejayaan dan keemasannya seperti dulu, di mana umat akan mengambil alih kendali negara-negara dan bangsa-bangsa di dunia ini. Negara Khilafah akan kembali menjadi negara nombor satu di dunia sebagaimana yang terjadi pada masa silamnya ­ yakni memimpin dunia sesuai dengan hukum-hukum Islam.

Hizbut Tahrir bertujuan pula untuk menyampaikan hidayah (petunjuk syari'at) bagi umat manusia, memimpin umat Islam untuk menentang kekufuran beserta segala idea dan peraturan kufur, sehingga Islam dapat menyelimuti bumi.

Kegiatan Hizbut Tahrir

Kegiatan Hizbut Tahrir adalah mengembang dakwah Islam untuk mengubah keadaan masyarakat yang rosak menjadi masyarakat Islam. Hal ini dilakukan dengan mengubah idea-idea rosak yang ada menjadi idea-idea Islam, sehingga idea‑idea ini menjadi pendapat umum di tengah-tengah masyarakat serta menjadi persepsi bagi mereka. Selanjutnya persepsi ini akan mendorong mereka untuk merealisasikan dan menerapkannya sesuai dengan tuntutan Islam.

Juga dengan mengubah perasaan yang dimiliki anggota masyarakat menjadi perasaan Islam yakni redha terhadap apa yang diredhai Allah, marah dan benci terhadap apa yang di murkai dan dibenci oleh Allah serta mengubah hubungan/interaksi yang ada dalam masyarakat menjadi hubungan/interaksi yang Islami, yang berjalan sesuai dengan hukum-hukum dan pemecahan-pemecahan Islam.

Hizbut Tahrir telah muncul dan berkembang, kemudian menyebarluaskan aktiviti dakwahnya di negeri-negeri Arab, mahupun sebagian besar negeri-negeri Islam lainnya.


Seluruh kegiatan yang dilakukan Hizbut Tahrir bersifat politik. Maksudnya adalah bahawa Hizbut Tahrir memperhatikan urusan-urusan masyarakat sesuai dengan hukum-hukum serta pemecahannya secara syar'ie. Kerana yang dimaksud politik adalah mengurus dan memelihara urusan-urusan masyarakat sesuai dengan hukum-hukum Islam dan pemecahan-pemecahannya.

Kegiatan-kegiatan yang bersifat politik ini nampak jelas dalam aktivitinya dalam mendidik dan membina umat dengan tsaqafah Islam, meleburnya dengan Islam, membebaskannya dari aqidah-aqidah yang rosak, pemikiran-pemikiran yang salah serta persepsi-persepsi yang keliru, sekaligus membebaskannya dari pengaruh idea-­idea dan pandangan-pandangan kufur.

Kegiatan politik ini nampak juga dalam aspek pertarungan pemikiran (ash shiro'ul fikri) dan dalam perjuangan politiknya (al kifahus siyasi). Pertarungan pemikiran terlihat dalam penentangannya terhadap idea-idea dan peraturan-peraturan kufur. Hal itu nampak pula dalam penentangannya terhadap idea-idea yang salah, aqidah-aqidah yang rosak atau persepsi-persepsi yang keliru dengan cara menjelaskan kerosakannya, menampakkan kekeliruannya, dan menjelaskan ketentuan hukum Islam dalam masalah tersebut.

Adapun perjuangan politiknya, terlihat dari penentangannya terhadap kaum kafir imperialis untuk memerdekakan umat dari belenggu dominasinya, membebaskan umat dari cengkaman pengaruhnya, serta mencabut akar-akarnya yang berupa pemikiran, kebudayaan, politik, ekonomi, mahupun ketenteraan dari seluruh negeri-negeri Islam.

Perjuangan politik ini juga nampak jelas dalam kegiatannya menentang para penguasa, mengungkap pengkhianatan dan persekongkolan mereka terhadap umat, melancarkan kritikan, mengawasi dan membetul mereka serta berusaha menggantinya tatkala mereka mengabaikan hak-hak umat, tidak menjalankan kewajibannya terhadap umat, melalaikan salah satu urusan umat atau menyalahi hukum-hukum Islam.

Seluruh kegiatan politik itu dilakukan tanpa menggunakan cara-cara kekerasan samaada fizikal/senjata sesuai dengan jejak dakwah yang dicontohkan Rasulullah SAW.


Jadi kegiatan Hizbut Tahrir secara keseluruhan adalah kegiatan yang bersifat politik, baik sebelum mahupun sesudah mengambil alih pemerintahan (melalui umat).

Kegiatan Hizbut Tahrir bukan di bidang pendidikan, kerana ia bukanlah madrasah (sekolah). Begitu pula seruannya tidak hanya bersifat nasihat-nasihat dan petunjuk-petunjuk. Kegiatan Hizbut Tahrir bersifat politik, iaitu dengan cara mengemukakan idea-idea (konsep-­konsep) Islam beserta hukum-hukumnya untuk dilaksanakan, dikembang dan diterapkan dalam kenyataan hidup dan pemerintahan.

Hizbut Tahrir mengembang dakwah Islam agar Islam dapat diterapkan dalam kehidupan dan agar Aqidah Islamiyyah menjadi dasar negara, dasar perlembagaan dan sistem perundangan kerana Aqidah Islamiyah adalah aqidah aqliyah (aqidah yang menjadi dasar pemikiran) dan aqidah siyasiyah (aqidah yang menjadi dasar politik) yang melahirkan aturan untuk memecahkan masalah manusia secara keseluruhan, baik di bidang politik, ekonomi, budaya, sosial, dan lain-lain.


Bila Boleh Kita Lihat Islam Bersatu??

Rabu, Jun 9

~ Usah Harapkan Penyelesaian Golongan Kufur ~

Usah Harapkan Penyelesaian Kaum Kafir Penjajah

a) Kekejaman tentera laut Israel yang lebih buruk daripada lanun

Masyarakat dunia tidak perlu berasa hairan atas insiden ini kerana Israel juga pernah menyerang kapal perang Amerika USS Liberty pada tahun 1967, yang mengakibatkan seramai 34 terkorban dan 170 lagi anak kapal tercedera. Sekiranya rejim Zionis tersebut boleh menyerang sekutunya yang paling rapat di rantau Timur Tengah, apatah lagi nyawa orang awam dari negara lain?

en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident [diakses pada 2 Jun 2010]

Dalam sebuah maklumat yang disalurkan kepada Duta Israel pada 10 Jun 1967, menyatakan bahawa: “Apabila serangan itu berlaku, kapal USS Liberty belayar dengan bendera Amerika dan nama kapal tersebut tertera dengan jelas pada bahagian depan kapal. Pengalaman kami adalah bahawa kedua-dua bendera dan nama kapal tersebut sangat jelas kelihatan dari udara...Oleh itu kami percaya bahawa bendera Amerika dan nama USS Liberty yang tertera di atas kapal memang diketahui, atau sekurang-kurangnya kapal itu diketahui kepunyaan Amerika oleh pesawat pengebom Israel sejam sebelum serangan berlaku...Serangan susulan telah dilakukan oleh kapal-kapal torpedo Israel, yang telahpun mengetahui identiti sebenar kapal tersebut membuktikan sikap rakus mereka yang tidak menghargai nyawa manusia”. [American Presidents and the Middle East - George Lenczowski, 1990, mukasurat 111].

Pentadbiran Lyndon Johnson secara rasminya telah meminta maaf kepada krew kapal tersebut dan mengatakan bahawa ianya adalah kesilapan tentera laut Israel yang tersilap menyerang kapal di perairan Mediterranean.

Namun begitu, tak lama selepas itu, timbul berita bahawa pentadbiran Johnson telah menutup kes tersebut walaupun mengetahui bahawa Israel menyerang kapal perang Amerika dengan sengaja daripada laporan BBC pada 8 Jun 2002.

www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2002/06_june/08/uss_liberty.shtml [diakses pada 2 Jun 2010].

Dan bukti yang paling nyata sekali adalah melalui suatu laporan yang disiarkan oleh media Amerika yang pro-Israel, Fox News, di mana seorang peguam tentera laut Amerika membuat pengakuan bahawa serangan Israel sebenarnya adalah sengaja dan bukan suatu kesilapan tentera laut rejim tersebut.
www.foxnews.com/story/0,2933,100960,00.html [diakses 2 Jun 2010].

Peguam tersebut, Kapten (bersara)Ward Boston, menandatangani afidavit yang mengatakan bahawa Presiden Lyndon Johnson dan Setiausaha Pertahanan Robert McNamara mengarahkan kesemua yang menyiasat serangan tersebut supaya membuat kesimpulan bahawa serangan tersebut adalah suatu kesilapan tentera laut Israel walaupun ia telah dibuktikan sebaliknya.

b) Sikap umat Islam yang masih mengharapkan penyelesaian dari kaum kafir penjajah

Dengan rekod yang buruk yang ditunjukkan oleh PBB dan OIC dalam membalas kejahatan dan jenayah yang dilakukan oleh negara Zionis Israel, adalah amat mendukacitakan sekali apabila para pemimpin umat Islam masih menaruh harapan terhadap dua badan tersebut untuk mendapatkan pembelaan umat Islam dan menghukum rejim Zionis.

Realiti kewujudan OIC dan PBB telahpun dibahaskan di dalam Sautun Nahdah keluaran 81 dan 82 berkenaan serangan tentera Israel ke atas Lebanon pada bulan Julai 2006.

www.mykhilafah.com/sautun-nahdhah/279-sn081-pbb-organisasi-kufur-ciptaan-barat
www.mykhilafah.com/sautun-nahdhah/280-sn082-oic-oh-oic-oh-i-see

Sejak penubuhannya pada tahun 1948, Israel tidak pernah dan belum pernah dihukum dengan cara kententeraan atau sekatan ekonomi oleh mana-mana badan dunia. Namun begitu umat Islam masih menyimpan harapan bahawa Israel dapat dibawa ke muka pengadilan oleh dua badan dunia itu. Namun yang berlaku adalah puluhan resolusi dikeluarkan oleh badan PBB mengutuk tindakan rejim Zionis serta puluhan kutukan yang dikeluarkan oleh OIC sekadar kertas-kertas pengumuman yang tidak dapat menyedarkan rejim Zionis yang hina itu.

Hakikatnya, inilah yang dikehendaki oleh kaum kafir penjajah Barat - agar umat Islam terus menerus mengharap kepada penyelesaian mereka dan umat Islam sentiasa dibelenggu dan tidak akan dapat bangkit lagi. Amatlah dangkal sekali pemikiran umat Islam yang masih mengharap kepada penyelesaian daripada organisasi tajaan kaum kafir penjajah.

Apabila Baitul Muqqadis ditawan oleh tentera Salib Eropah pada 1099, seorang Qadi yang bernama Abu Said al-Harawi telah mengembara ke kota Baghdad (ibu-kota Khilafah Abbasiyah) dan menyeru kepada Khalifah umat Islam dan tentera umat Islam supaya bangkit untuk membela kesucian Islam yang telah dirosakkan oleh tentera-tentera Salib [Rujukan: Crusade through Arab eyes – Amin Maalouf, A-Saqi Books, 1984]. Berbeza dengan para pemimpin umat Islam hari ini - tak ubah seperti “seekor anjing yang menyalak pada bukit”, masih lagi menyalak kepada PBB untuk membalas kejahatan rejim Israel.

Penyelesaian kepada masalah tersebut hanyalah mendirikan semula Daulah Khilafah yang menyatukan seluruh umat Islam sebelum berjihad menghancurkan rejim Zionis Israel. Dan sememangnya kaum kafir penjajah amat takut kepada umat Islam sekiranya Daulah Khilafah dapat didirikan semula. Seorang Jeneral tentera British yang bertugas di Afghanistan pernah berkata, “Sekiranya terdapat agenda Islam yang tidak kita halang di selatan Afghanistan, di Afghanistan atau di Asia Selatan, maka pengaruh tersebut akan merebak. Ianya akan merebak dan ini adalah perkara yang serius, sebab ianya boleh merebak dari Asia Selatan ke Timur Tengah dan Afrika Utara, dan mengulangi kemuncak penguasaan Khilafah Islam pada kurun ke-14 dan ke-15”. [General (bersara) Richard Dannatt, penasihat kerajaan British, bercakap kepada program BBC Today pada 14 Mei 2010].

Wa Allahu A’lam.

Perjuangan Menuju Peperangan Terakhir

~ Konspirasi : Piala Dunia 2010, Dan Olimpik London 2012 ~

World Cup 2010 pujaan dunia bermula 11 Jun ini. Saya sendiri sedang tercari-cari pasukan pilihan. Yang penting, dalam keghairahan menonton dan demam bolasepak, saya mengingatkan diri saya dan rakan-rakan teman peminat bola sepak supaya jangan sampai tanggungjawab mengambil berat isu-isu ummah turut demam sama kerana saya bimbang ada agenda 'turning point' musuh-musuh Allah khususnya Secret Societies dan The Committee of 300 ketika dunia menumpu pada South Africa.

Jahbulon was a ritual freemasonic god. Jahbulon represents the devil.

Horus was a popular Egyptian god who was the son of Osiris and Isis. Osiris and Horus were both solar deities. Osiris was the setting sun, Horus the rising sun. The Pharoah was considered to be an incarnation of Horus (also known as “Amen-Ra,” the sun god). The story of Horus can be found in “The Egyptian Book of the Dead (also known as the “Papyrus of Ani”) written over 3,000 years before the birth of Jesus.2012 = 2102 = ZION = ZION + IS + REAL = ZIONIS ISRAEL. Serangan ke atas Freedom Flotilla adalah 'presented' plan proksi Dajjal utk memerintah dunia, berpindah dr AS ke Israel sebagaimana pandangan Shekh Imron Hussein. Konspirasi Allah akan musnahkan konspirasi Yahudi.The Global Voice of the Jewish Community desak Amerika putuskan hubungan dengan Anwar kerana isu APCO. Ini bererti, DSAI perlu 'bersedia' dgn risiko nyawa krn mata2 Mossad sdg memburu.

Sunnah Rasulullah : Memanah

Demonstrasi membantah Perang Dunia Ketiga percaturan para pewaris perjuangan Jeneral Illuminati, Albert Pike.

~ Kisah Kerajaan Semut ~

Ianya bermula dengan satu kematian dan dihadapkan ke hadapan Tuhan Semut…

Malaikat Pendakwa: Apakah yang engkau telah lakukan didunia dahulu wahai Gadis Semut?

Gadis Semut: Errr! Saya melakukan zina sehingga melahirkan seekor anak semut yang comel. Matanya berlinangan air mata mengenangkan peristiwa itu. Kepalanya tertunduk dan tidak mampu diangkat untuk memandang wajah Malaikat Pendakwa tersebut.

Malaikat Pendakwa: Tidakkah engkau tahu bahawa zina ini berdosa dilakukan? Tidakkah ibu-bapamu ada mengajar kepadamu tentang ilmu agama? soal balas Malaikat Pendakwa yang mukanya teramat bengis.

Gadis Semut: Saya tidak diajar langsung tentang ilmu agama, Tuan.

Malaikat Pendakwa : Panggil bicara kedua-dua orang tua Gadis Semut ini sekarang juga ( bentak kepada Malaikat Pembantu yang lain).

Malaikat Pendakwa : Wahai ibu bapa kepada Gadis Semut, tidakkah kamu tahu bahawa kamu wajib memberikan pendidikan agama kepada anak gadismu itu? (tanya Malaikat Pendakwa dengan tegasnya)

Ibubapa: Kami lalai tuan, kami sibuk dengan urusan pekerjaan kami sehari-hari. Walaupun begitu kami ada menghantar anak gadis kami ke sekolah. Sepatutnya Ustaz dan Ustazah disekolah mengajarnya ilmu agama. Jawab ibubapa Gadis Semut tersebut.

Malaikat Pendakwa : Panggil Ustaz dan Ustazah sekolah tersebut sekarang juga.( bentak Malaikat Pendakwa).

Malaikat Pendakwa : Adakah kamu ada mengajar Gadis Semut ini tentang ilmu agama?( tanya Malaikat Pendakwa kepada Ustaz dan Ustazah sekolah Gadis Semut tersebut.)

Ustaz dan Ustazah: Kami ada mengajarnya mengenai imu agama namun ianya terbatas kepada waktu yang dibenarkan dalam sistem pendidikan negara. Dalam seminggu kami cuma dapat mengajarkan ilmu agama cuma 5 waktu sahaja. 5 waktu ini cuma 225 minit sahaja tuan.

Malaikat Pendakwa : Siapakah yang menetapkan waktu-waktu ini?

Ustaz dan Ustazah : Kementerian Pendidikan tuan, yang diketuai oleh Menteri Pendidikan.

Malaikat Pendakwa : Panggil ke kamar bicara Menteri Pendidikan. Adakah kamu yang memimpin Kementerian Pendidikan yang mentetapkan cuma 225 minit sahaja seminggu Pendidikan ilmu agama diajar kepada penuntut sekolah?

Menteri Pendidikan : Ya tuan, memang saya yang memimpin Kementerian Pendidikan. Saya cuma menjalan tugasan saya seperti yang diarahkan oleh Kabinet, tuan. (terketar-ketar Menteri Pendidikan tersebut menjawab soalan Malaikat Pendakwa tersebut).

Malaikat Pendakwa : Siapa yang mengetuai Kabinet Kerajaan kamu itu? (tegas soalan dari Malaikat Pendakwa).

Menteri Pendidikan : Perdana Menteri kami, tuan. (lemah balasan Menteri Pendidikan yang kini tidak mampu mengangkat muka).

Malaikat Pendakwa : Panggil ke kamar bicara Menteri Besar Kerajaan Semut ini sekarang juga!! Lemah longlai Menteri Besar diheret ke kamar bicara oleh Malaikat Pembantu. Kakinya tampak lemah tidak dapat mengatur langkah. Wajahnya nampak pucat lesi.

Malaikat Pendakwa: Benarkah kamu yang memimpin kabinet Kerajaan Semut ini!??

Menteri Besar: Ya tuan, Memang saya. Memang saya yang membuat semua keputusan yang diputuskan oleh kabinet. Malah memang saya yang mengarahkannya.

Malaikat Pendakwa: Jadi memang kamu mengaku bahawa kamu tahu apa akibatnya atas arahan dan keputusan yang kamu lakukan?

Menteri Besar: Ya memang saya tahu tuan, Namun saya melakukannya mengikut mandat yang diberikan kepada saya oleh rakyat negara saya yang memilih saya menjadi pemimpin mereka melalui satu pilihanraya. Apa yang saya lakukan adalah sekadar apa yang diharapkan oleh rakyat negara saya. Lemah jawapan Menteri Besar tersebut.

Malaikat Pendakwa : Baiklah, sekarang saya serahkan kepada Tuhan Semut untuk membuat keputusan perbicaraan ini. Tuhanku, Menteri Besar ini mengaku bahawa atas mandat yang diberikan kepadanya oleh rakyat semut melalui pilihanraya, maka beliau mengarahkan kabinet negaranya yang seterusnya menetapkan bahawa Pendidikan ilmu agama cuma 225 minit sahaja seminggu yang mana diberitakan tidak mencukupi sehinggakan Gadis Semut ini telah melakukan satu dosa besar iaitu zina.

Tuhan Semut: Barang siapa yang memilih (mengundi) Menteri Besar dan Kerajaan yang memerintah tersebut dalam pilihanraya hendaklah dimasukkan kedalam neraka keseluruhannya atas sebab dosa zina yang dilakukan oleh Gadis Semut tersebut. Ini termasuklah semua yang terlibat membiarkan Gadis Semut melakukan dosa zina.

Jika anda seorang yang berakal, tentunya anda dapat menangkap maksud petikan ringkas cerpen diatas. Semoga Allah tidak melaknat kita dan memasukkan kita keseluruhannya kedalam neraka atas sikap sambil lewa dan cuai kita dalam memilih pemimpin dan pimpinan negara. Walaupun ada satu dosa kecil yang dilakukan oleh mana-mana pihak, maka kita pun akan dimasukkan kedalam neraka jika kita membiarkan dosa ini dilakukan walaupun tanpa kita sedar. Jika ditafsir dengan lebih mendalam, kita bukan sahaja berdosa apabila mengangkat pen membuat pilihan yang salah, tapi turut dicampakkan ke dalam golongan yang sama apabila mempunyai kemampuan tetapi tidak mengangkat tangan untuk bertindak membantu golongan si Gadis Semut.

Sumber : www.iluvislam.com_Julieza Hayati

Ahad, Jun 6

~Sejarah Palestin Dari Fasa Silam~

Peristiwa Negara Palestin ini sering berkait dengan pelbagai gerakan, agenda, konspirasi, dan lain-lain, seperti gerakan Yahudi Sedunia, bagaimana Yahudi mempengaruhi US/British dan sebagainya. Cerita ni boleh disampaikan dalam 2 fasa, satu sejarah Palestin silam dan moden.

Sejarah Silam

Palestin adalah tempat yang amat bermakna untuk umat Islam kerana di sinilah terletaknya pusat kenabian. Ramai nabi-nabi telah pun diturunkan di situ, atau paling kurang pun, berkait dengan Palestin. Namun, hakikatnya kini Yahudi mendakwa Palestin adalah negara mereka, dengan alasan, mereka adalah penduduk asal di situ. Namun, mengikut kajian sejarah, penduduk asal di situ adalah masyarakat Arab yang diberi nama Kanan (Kan-An) yang menetap pada 2500 s.m.

Sejarah kenabian di Palestin bermula dengan nabi Ibrahim. Sudah semestinya kita semua ingat bagaimana nabi Ismail ditinggalkan di Mekah, dan asalnya mata air dari telaga zam-zam. Harus diingat, Nabi Ibrahim bukanlah dari bangsa Israel. Tetapi, anaknya, Nabi Ishak yang menetap kekal di Palestin selepas kewafatan baginda.

Bani Israel adalah keturunan dari nabi Yaakub (anak kepada nabi Ishak). Israel membawa maksud ORANG YANG BERJALAN MALAM . Yahudi pula datang daripada nama YAHUZA (anak kepada nabi Yaakub). Seperti yang kita sedia maklum, kisah nabi Yusof (juga anak kepada nabi Yaakub) dikhianati abang-abangnya, dan ditinggalkan di Padang Pasir, yang kemudiannya baginda diselamat, dan dibawa ke Mesir. Selepas menjadi pemerintah Mesir, baginda menjemput Nabi Yaakub dan keluarga berpindah ke Mesir. Selepas peristiwa itu, pusat kenabian berpindah ke Mesir dari Palestin, sehingga zaman nabi Musa.

Selepas peristiwa Nabi Musa melarikan diri dari Firaun melalui Laut Merah, bani Israel yang merupakan pengikut baginda, kembali ke Palestin. Namun orang-orang Yahudi ini tidak mahu masuk dan menjejakkan kaki ke Palestin, kerana pemerintah Palestin waktu itu bukan dari Bani Israel, yang berketurunan Yahudi. Justeru, dengan kedegilan, dan kebongkakan mereka yang merasakan mereka sebaik-baik bangsa itu, mereka sesat hampir 40 tahun. Selepas kewafatan Nabi Musa, dan Nabi Harun, Yahudi dipimpin kembali oleh Nabi Yusa'(dikenali sebagai Joshua) dan memasuki semula Palestin pada tahun 1190 S.M.

Di dalam Al-Quranul Karim, ada diceritakan kisah nabi Daud dan tentera Raja Talut. Raja Talut telah memberi dan menurunkan takhta kepada Nabi Daud sebagai raja, dan pemerintah Palestin. Selepas penurunan takhta kepada Nabi Daud inilah, bermulanya kerajaan Yahudi di Palestin. Nabi Daud ketika itu menukarkan nama bandar pemerintahan yang asalnya Madinatussalam, kepada Jerusalem pada tahun 995 S.M.

Selepas kewafatan Nabi Daud, zaman kegemilangan Yahudi bermula dengan legasi Nabi Daud, Nabi Sulaiman, mengambil alih tampuk pimpinan Palestin. Zaman itu berada di puncak dan dikenali di seluruh dunia, kerana kerajaan Nabi Sulaiman sangatlah besar, dan dengan mukjizat Nabi Sulaiman, Jin-jin dan alam-alam lain, turut berada di bawah kuasa baginda. Golongan-golongan Yahudi ini percaya, pemerintah agung mereka, Nabi Sulaiman, telah membuat kuil yang diberi nama, Haikal Temple di Jerusalem, hakikatnya, pada pandangan saya, Kuil itu sengaja dibuat-buat. Sebagaimana nasib Masjidil Aqsa yang kini hendak diroboh dan diruntuh kerana niat mereka untuk membuat Solomon Tample di bahagian bawah Masjidil Aqsa tersebut (Yahudi Zionis Conspiracy's)

Selepas kewafatan Nabi Sulaiman, Palestin terbahagi kepada dua (2) : pertamanya ialah Kingdom of Israel, yang kemudiannya ditewaskan oleh Parsi, dan satu lagi, Kingdom Of Yahudi, yang kemudiannya tewas kepada Nebuchadnezar. Yahudi dihalau ke Iraq, dan tak dibenarkan kembali ke Palestin pada tahun 500 S.M.

Pemerintahan bertukar tangan dari Parsi ke tokoh strategi dan perang terhebat, Alexander The Great, ke Rom, pada tahun63 S.M., sehinggalah Umar Al-Khatab mengambil semula Palestin pada tahun 638 M. Boleh diperhatikan, Yahudi cuma menjadi kerajaan di Palestin, cuma 4 kurun sahaja. Dari Nabi Daud, hingga sebelum Nebuchadnezzar iaitu dari tahun 1104 S.M sehungga 586 S.M, sementara umat Islam telah berkuasa dan memerintah selepas saidina Umar Al-Khatab selama 12 KURUN!!

Alexander The Great
Nebuchadnezzar

Bersambung --> Sejarah Palestin dari Fasa Moden

Jumaat, Jun 4

~ Israel Tidak Bersalah, Yang Bersalah Yahudi Dan Zionis ~

25 April 09, jam 11.30 pagi, saya betul-betul berada di hadapan makam Nabi Ibrahim di Masjid Khalil al-Rahman di Hebron, memerhati tempat semadi bapa para Nabi dan Rasul. Gelaran itu kerana banyak para Nabi dari keturunan baginda. Bangsa Arab dan Bani Israel juga bersusur galurkan baginda.

Hari ini kita akan berbincang mengenai sejarah keturunan Bani Isreal. Benarkah kenyataan mereka yang mendakwa bahawa tanah Palestin ini adalah tanah mereka yang asal. Mari kita bincang sedikit asal usul keturunan mereka ini.

Kita mulakan dengan kisah hijrahnya Nabi Ibrahim a.s ke Hebron (Khalili) setelah peristiwa pembakaran baginda di Iraq. Baginda datang ke Hebron dengan sepupu baginda Nabi Lut a.s. Mereka berdua adalah ahli perniagaan yang berjaya.

Sesampainya ke Hebron, baginda telah berkahwin dengan Siti Sarah manakala Nabi Lut a.s telah melanjutkan perjalanannya ke Kota Sodum (tapak laut mati sekarang).

Nabi Ibrahim kemudiannya ke Mesir. Sampai di Ber Siva ini baginda bertemu dengan seorang raja yang akan suka meniduri isteri orang. Ketika ditanya kepada Nabi Ibrahim, adakah Sarah isterinya, maka Nabi Ibrahim menjawab bahawa Sarah ialah adiknya. Maka pasangan ini tidak digangu. Selepas beberapa ketika di Mesir, maka Nabi Ibrahim kembali ke Hebron. Sekembalinya ke Hebron baginda berkahwin pula dengan Siti Hajar.

Dari Siti Hajar lahirlah Nabi Ismail dan dari Siti Sarah lahirlah Nabi Ishak. Nabi Ismail kemudiannya dibawa ke Mekah bersama ibunya. Dari keturunan Nabi Ismail lahirlah bangsa Arab.

Nabi Ishak masih tetap di Hebron. Baginda kemudiannya berkahwin dengan Rifqah (Rebecca) dan mendapat anak bernama Ya'kub. Nabi Ya'kub inilah bapa kepada Bani Israel.

Nabi Ya'kub berkahwain dengan Liqiyyah (Liyah) mendapat anak seramai 12 orang yang akhirnya dinisbahkan 12 suku Bani Israel. Salah seorangnya adalah Nabi Yusuf.

Ketika kecil Nabi Yusuf telah dibuang ke perigi, baginda telah diambil oleh pedagang dan dibawa ke Mesir. Secara ringkasnya, setelah dewasa, akhirnya Baginda Yusuf menjadi menteri dan membawa seluruh keluarganya ke Mesir. Bermulalah sejarah Bani Israel di Mesir.

Selama beberapa keturunan mereka di sana, menjadikan mereka menguasai Mesir dan bersikap sombong. Bangsa Qibti yang memang berasal dari Mesir ini akhirnya menjadikan mereka hamba. Semakin hari semakin tertekan hinggalah sampai zaman firaun dan Nabi Musa. Nabi Musalah yang membawa 12 suku Bani Israel keluar dari Mesir dan menuju ke Palestin.

Nabi Musa wafat sebelum sempat membawa Bani Israel masuk ke Palestin. Misinya diteruskan oleh anak muridnya Nabi Yusyak (makamnya ada di Jordan). Ketika itu Palestin telah ada penduduk asal iaitu bangsa Kan'an. Bangsa inilah penduduk asal Palestin.

Mereka duduk aman damai hinggalah mereka ditindas oleh seorang penguasa jahat bernama Jalut. Bani Israel melalui Nabi mereka bermunajat pada Allah supaya diutuskan seorang pemimpin, maka Allah mengutuskan seorang pemimpin bernama Talut. Berperanglah keduanya. Orang yang dapat membunuh jalut ialah seorang keturunan Israel bernama Nabi Daud.

Bagi mengenang jasa, Nabi Daud telah berkahwin dengan anak Talut. Ketika Talut meninggal, maka Nabi Daud menaiki tahta dan Nabi Daud merupakan raja pertama bagi Bani Israel. Kerajaan ini diganti oleh anaknya Nabi Sulaiman. Pada tahun 967 s.m (sebelum masihi), Nabi Sulaiman mendirikan istananya yang besar untuk semua beribadah kepada Allah.

Selepas kewafatan Nabi Sulaiman, maka tahta ini diganti oleh keturunan Bani Israel hinggalah tahun 586 s.m apabila kota Jerusalem dihanguskan oleh seorang raja bernama Nabuchatnizar dari Iraq. Raja ini juga telah menghancurkan istana Nabi Sulaiman. Dari tahun ini, Bani Israel tidak mempunyai kuasa hinggalah Rom menawan mereka.

Pada tahun 37 s.m, Rom telah melantik wakilnya dari Bani Israel iatu Raja Herod untuk membantu memerintah Palestin. Ketika inilah Raja Herod membangunkan kembali Istana Sulaiman. Ketika kelahiran Nabi Isa, Raja Herod cuba membunuh Nabi Isa kerana berpendapat bahawa Isa akan merampas tahtanya ketika besar nanti. Nabi Isa dilarikan ke Mesir selama dua tahun dan kembali ke Palestin setelah Raja Herod mati. Nabi Isa kemudiannya dibesarkan di Nazareth.

Herod digantikan oleh anaknya iaitu Raja Herod Agripa dan terjadilah peristiwa pembunuhan Nabi Zakariya, Yahya dan pemburuan Nabi Isa. Nabi Isa kemudiannya diangkat Nabi Isa ke langit.

Sebagai kehinaan dari Allah, Rom akhirnya tidak mempercayai Herod Agripa dan pada tahun 70 m (masihi) Rom telah menyerang dan menghancurkan Jerusalem. Sejak tahun 70 m inilah, Bani Israel keluar dan duduk di merata-rata tempat. Mereka tidak berani untuk datang ke Palestin kerana takutkan Rom.

Mereka menunggu kedatangan Nabi akhir zaman yang diisyaratkan lahirnya dibumi Tihamah iaitu tanah rendah yang banyak pokok tamar. Mereka mencari di mana Tihamah ini. Akhirnya, mereka berpendapat Tihamah ialah Madinah Munawwarah. Pada ketika itu nama tempat ini ialah Yathrib. Bani Israel beramai-ramai pindah ke Madinah, beranak pinak di sana kerana mengharapkan Nabi akhir zaman lahir dari Bani Israel. Rupanya Allah menghendaki bahawa nabi akhir zaman lahir dari bangsa Arab.

Sebahagian besar Bani Israel menolak kenabian Muhammad saw dan bagi mereka yang tidak beriman inilah, digelar oleh Allah sebagai Yahudi. Kemuncak penentangan mereka ialah apabila mereka cuba mengkhinatai Nabi saw dan akhirnya mereka semua diperangi dan keluar dari Madinah.

Yahudi duduk bersepah-sepah. Mereka hanya kembali ke Palestin pada tahun 1187 m apabila Salahuddin al-Ayubi mengalahkan tentera Salib. Istana Sulaiman yang dihancurkan pada tahun 70 m ini habis dan hanya tinggal sekeping tembok (walling wall) sekarang menjadi tempat ibadah mereka.

Propoganda untuk menubuhkan negara Israel telah bermula dihujung kurun ke 19 dan akhirnya dengan bantuan British, pada tahun 1948, negara Israel telah ditubuhkan.

Dari rentetan sejarah ini, jelaslah bahawa, Israel hanyalah pendatang. Palestin bukan tanah asal mereka. Bangsa Kan'an (orang Palestin sekarang) adalah penduduk asal tanah ini.

Mereka sedang berusaha menipu sejarah dengan menyatakan bahawa merekalah penduduk asal tanah ini.

Walau apa pun, kesombongan mereka menyebabkan mereka menganggap bangsa lain adalah setaraf binatang. Mereka menganggap mereka bangsa pilihan, mereka menganggap mereka dijadikan khas oleh tuhan dan merekalah satu-satunya bangsa yang boleh menegur tuhan.

Sesungguhnya, al-Quran menyatakan bahawa, orang yang paling mulia ialah orang yang paling bertaqwa. Mulia tidak terletak kepada keturunan. Ia terletak kepada iman di dada. Walau apa bangsa dan keturunan pun, jika beriman, maka mereka mulia di sisi Allah.

Semoga Allah memberikan kita rezki keimanan untuk terus menjadi hamba Allah yang baik. Semoga selamat di dunia dan selamat di akhirat.

"Univsersiti Kehidupan, Pengajian Sepanjang Hayat"

Al-fakir Ila Rabbihi
Muhamad bin Abdullah
Putra Heights
15 Mei 09 jam 2.30 petang
Makam Nabi Ibrahim yang berada di Masjid Khalil al-Rahman di Hebron, 60 km dari Jerusalem
Justify Full Makam Nabi Yaakub dan isterinya Liqiyyah (Liyah) di sebelah makam Nabi Ibrahim. Sekarang orang Islam tidak dibenarkan melawat makam ini lagi. Hanya untuk orang Yahudi. Dalam setahun hanya sepuluh hari sahaja mereka membuka untuk lawatan orang Islam. Nabi Yaakub inilah yang dianggap bapa Bani Israel.
Makam Siti Sarah yang berada sebelah dengan makam Nabi Ibrahim
di kanan adalah makam Nabi Ishak dan kiri adalah makam isterinya Rifqah (Rebecca). Ia juga berada di dalam masjid lima meter dari makam Nabi Ibrahim.
Walling Wall. Orang Yahudi mendakwa, inilah dinding istana Nabi Sulaiman. Istana Nabi Sulaiaman dua kali telah dihancurkan, pertama oleh Nabucatnizar dan kedua oleh tentera Rom di bawah arahan Titos pada tahun 70 m. Mereka sedang berusaha membangunkan untuk kali ketiga istana Nabi Sulaiman ini.
Pintu masuk ke makam Nabi Daud di Jerusalem, raja pertama Bani Israel
Untuk masuk ke sini, orang Yahudi mensyaratkan mesti memakai penutup kepala.
Di sediakan kopiah kertas untuk pengunjung. Ia untuk menghormati Nabi Daud
Makam Nabi Daud a.s. Ia dipisahkan dengan dinding. Orang lelaki dan orang perempuan tidak dibenarkan bercampur. Nabi Daud dikurniakan dengan suaranya baginda yang merdu. Bagi orang yahudi, Nabi Daud adalah ahli muzik. Lambang di makamnya ialah lambang guitar Nabi Daud.

sumber : Ustaz Amin

Rabu, Jun 2

~ Apa Sudah Jadi : UKM Diceroboh? ~

Penglibatan Parti Pembangkang yang tidak betanggungjawab terhadap mahasiswa sudah sampai ke tahap kronik!

Pada PRK Hulu Selangor yang lepas, 4 orang pelajar Universiti Kebangsan Malaysia iaitu Hilman Idham, Ismail Aminuddin, King Chai dan Azlin Shafina Adzha telah ditahan oleh pihak Polis dalam satu sekatan jalan raya.

Turut ditemui bersama-sama mereka adalah 1000 keping CD dan 15 ribu keping risalah pelbagai tajuk yang semuanya berunsur hasutan dan mengenai PKR dan tajuk-tajuk seperti “Perisik Zionis dalam PDRM, Tolak BN Kerana Menindas Orang India” dan pelbagai tajuk lagi untuk diagih-agihkan ke seluruh Hulu Selangor.

Secara jelasnya dilihat bahawa mahasiswa-mahasiswa ini telah dipergunakan secara terang-terangan oleh DAP dan PKR dalam kempen mereka sedangkan pada waktu tersebut adalah waktu peperiksaan akhir di UKM.

Dan dalam press conference mereka baru-baru ini yang menggunakan (dipergunakan) Dewan Perhimpunan Cina KL, mereka telah menyatakan bahawa polis hanya menemui 1 keping CD sahaja sewaktu ditahan. Kecik-kecik dah diajar pandai menipu! Ini adalah di antara soft skill yang diajar kepada mahasiswa di universiti pada ketika ini oleh Pakatan Haram ini.

GAMBAR DIATAS : SEMASA MEREKA DICEKUP DI HULU SELANGOR TEMPOHARI!

Sementara itu pagi tadi di UKM, apa yg terjadi ialah 4 pelajar ini telah mengambil khidmat peguam yg terkenal bagi melaksanakan perintah injunksi bagi perbicaraan tatatertib mereka.

Mana la pelajar ni dapat duit untuk membayar peguam dan sebagainya untuk kes TATATERTIB Universiti? Mungkin gambar-gambar di bawah boleh menjelaskan siapa yang mempergunakan pelajar-pelajar ini.

Jika diamati betul-betul, kes 4 pelajar ini mirip Modus Operandi kes liwat Al-Juburi. Seperti seorang adik meniru gaya abangnya, tujuan mereka adalah untuk menangguhkan kes sampai kiamat! Persoalannya, kalau rasa tak bersalah, kenapa takut nak hadiri perbicaraan? Berani kerana benar, takut kerana salah..!

Kalau 4 pelajar ini dibiarkan terus bebas dan belajar di UKM atau di IPT kita, tak mustahil mereka akan menghasut dan mempengaruhi lebih ramai pelajar Melayu untuk ‘tunduk’ dan rela dipergunakan oleh DAP. Inilah contoh pelajar-pelajar yang tak tahu kenang jasa mak ayah mendoakan kejayaan dalam pelajaran agar dapat jadi manusia yang berguna di masa hadapan, sebaliknya kecik-kecik lagi dah jadi alat tunggangan DAPig!

GAMBAR DIATAS : SUASANA DI DATARAN CANSELORI UKM PAGI TADI (MAHASISWA + DAP)

Ini adalah email yang telah aku terima dari salah seorang pelajar yang mengaji disana! Apa nak jadi ni?

Pesanan HPK kepada adik-adik di U: Wahai adik-adikku yang sangat aku sayangi, janganlah kamu menghancurkan masa depanmu dengan membuat sesuatu yang akan kamu sesali di kemudian hari! Ini adalah waktu untuk adik-adik belajar, banyak lagi masa untuk berpolitik!

Ingatlah mak ayah di kampung, mereka begitu bersusah payah menghantar kamu ke sini bukan untuk menjadi BARUA manusia-manusia yang tidak bertanggungjawab, mereka menghantar kamu ke U untuk kamu belajar dan menimba ilmu!

Wahai adik-adikku yang masih belajar, hentikanlah kegilaan ini, tumpukanlah perhatian dalam pelajaranmu, ingat bila adik-adik gagal nanti tidak akan ada sesiapa pun berada di sisi adik-adik untuk berkongsi tangisan, malah mereka inilah yang akan mencerca kamu atau mempergunakan kamu habis-habisan demi mengejar matlamat politik yang gila!

Aku merayu padamu wahai adik-adikku, kamu boleh bergiat dalam poltik tetapi cukuplah dengan ala kadar sahaja, percayalah golongan manusia tidak bertanggungjawab ini hanya mementingkan nafsu gila mereka sahaja! Sudahlah tu, tumpukan perhatian pada pelajaran!

Abang HPK mendoakan kejayaan kamu semua, jadilah manusia bermaruah wahai adik-adikku, janganlaha kamu dipergunakan, hidup mesti bermaruah dan berilmu!

Sumber : HOUSE PK!

~ Misteri Alam Geologi ~

Tergamam. Terpampan. Subhanallah. Dalam al Quran, aku tak ingat la betul-betul, tapi lebih kurang ada ayat yang berbunyi yang bumi ini diciptakan dengan disokong oleh pasak-pasak. Setelah beribu tahun lamanya, saintis barat baru-baru ini menemui sebuah gua yang letaknya jauh di bawah tanah yang komposisi utamanya terdiri daripada batuan-batuan kristal gergasi. Seperti dikatakan saintis, pasak-pasak ini hanyalah mukadimah sahaja kerana dikatakan lagi banyak pasak-pasak akan ditemui. Kristal gergasi paling tinggi ialah 10 meter. Bayangkan saiz kristal yang belum dijumpai lagi. Gambaran ini tak ubah seperti rumah Superman dalam filem-filem mahupun cerita drama Smallville. Apa-apa pun, segala pujian bagi Allah, tuhan sekalian alam.

Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
Naica Giant Crystal Cave
 
blogspot counter