Isnin, April 12

~ Dendam Kesumat Si Chauvinism ~

Berdasarkan buku "Kisah Singapura: Memoir Lee Kuan Yew" dalam koleksi peribadi yang telah diimbas:

Buku yang memaparkan isi hati sanubari sebenar Lee Kuan Yew laknatullah
Artikel dari bukunya yang memfitnah Tunku Abdul Rahman tanpa sebarang bukti atau sumber sahih. Jika benar Tunku pernah beperangai begitu sekalipun, apa perlu Lee menyebarkannya dalam buku dia? Untuk mengaibkan arwah Bapa Kemerdekaan kita? Buktinya :

Dendam peribadi Lee Kuan Yew terhadap "Singa Melayu" Allahyarham Syed Ja'afar Albar tidak pernah padam walaupun pejuang Melayu ini telah lama meninggal dunia.

Dasar sesama penjajah akan tetap sehati walaupun berlainan warna kulit. Australia terkenal sebagai negara yang menindas pribuminya, Aborigines. Sama seperti dasar apartheid di Afrika Selatan dahulu.

Sudah terang lagi bersuluh, itulah impian seorang yang berhati penjajah menidakkan hak pribumi atas alasan penerokaan. Wahai Melayu, janganlah mudah gadai tanah kalian.

Lee Kuan Yew merasa terancam sejak awal pembentukan Malaysia lagi kerana "Kepentingan Chauvinism" nya akan berhadapan dengan "Ketuanan Melayu".

Inilah impian sebenar dirinya yang kini sedang dijalankan oleh DAP di Malaysia. Suatu konsep kesama-rataan yang akan menafikan hak pribumi yang telah dipersetujui bersama sebelum merdeka. Apakah kita masih buta sejarah dek kerana dendam politik sesama kita?
Tolak golongan yang berkepentingan Chauvinism. Pertahankan hak kita. Pertahankan Agama ISLAM. Pertahankan Bangsa Kita. Pertahankan Bumi Malaysia.

0 Comments:

 
blogspot counter