Jumaat, April 16

~ Menolak Kepimpinan Barrack Obama ~

Kemenangan Barrack Obama pada 5 November 2008 lepas di sambut dengan gembira & penuh harapan oleh banyak juga negara & umat Islam. Mereka menganggap kemenangan Obama itu sebagai petanda baik kepada masyarakat Muslim di barat. Dasar-dasar Amerika di Timur Tengah dan negara-negara Islam di Asia juga dijangka akan mengalami suhu yang positif.

Namun saya melihat sebaliknya. Kemenangan Obama itu sedikit pelik kerana amatlah mustahil bagaimana rakyat Amerika & pelobi-pelobi Yahudi boleh merelakan kemenangan Obama itu. Saya melihatnya sebagai strategi terbaru mereka untuk kembali dijadikan sebagai "Hero Dunia".

Pertama. Satu kebijakan Luar Negara oleh Obama adalah menarik invasi ke Iraq dan akan fokus pada Afghanistan / Taliban / Osama bin Laden dan sebagainya. Pada pandangan orang Islam yang sedikit memiliki "semangat" Islam maka beramai2 mereka akan menyokong Afghan dan memperjuangkannya. Dan mereka menganggap bahawa Afghan tentu merupakan satu-satu nya Pusat Jihad Islam Dunia yang oleh Amerika "masih" diangap memiliki kekuatan -- hingga Amerika perlu lebih fokus padanya. Padahal kita tahu siapa Taliban. Tak lain dan tak bukan adalah hasil atau bikinan Amerika juga. Iraq (yang selama ini menjadi negara yang sangat struggle menentang Amerika -- dengan Saddam-nya) sudah bukan lagi halangan, meskipun di sana adalah sunni sebahagiannya -- tinggal hantar filem-filem Hollywood ke sana maka selesai sudah.

Adakah ini satu konspirasi hendak menjadikan umat Islam menyokong perkara yang tidak perlu disokong. Mencipta kawan palsu. Selain hendak tunjuk bahawa Amerika boleh berdamai dengan Islam ( Iraq ).

Kedua. Sejak Obama terpilih, wujud fenomena Obama Fans Club bahkan Amerika Fans Club di negara2 dunia ketiga termasuklah di negara2 majoriti Muslim (khususnya di Indonesia [ satu2nya negara di TIMUR yang "menjadi / dijadikan" bahagian dari sejarah hidup Obama sehingga memiliki hubungan emosional yang cukup kuat -- iaitu Bapa tiri dan sekolah rendahnya ] dan negara2 Afrika ). Bahkan Fanatisme ini tumbuh bagaikan cendawan di musim hujan dikalangan budak-budak persekolahan yang belum tahu apa-apa. Obama The New Idol.

Adakah ini seolah mencipta opini publik bahawa demokrasi yang diamalkan oleh bapa demokrasi akhirnya membuahkan hasil. Seolah hendak membuktikan bahawa akhirnya demokrasi dapat menaungi dan memberi sedikit harapan kepada dunia Islam dan dunia ketiga. Seolah hendak mengambil hati masyarakat dunia meniti di atas fitrah dunia yang hendakkan pemimpin alternatif dan juga perdamaian hakiki. Sungguh suatu kejutan, tiba2 hampir seluruh dunia fanatik dan berkiblat kepada Amerika. Jika dilihat dari sisi strategi perang, ini adalah strategi perang yang hebat. Hingga demi itu Amerika rela mengorbankan maruahnya sebagai orang Putih. Seperti keyword yang selalu dilaung2kan semasa kempen iaitu "CHANGE".

Apakah ini bermakna "Changed of Strategi" ? Jadi, lepas ini Obama hendak membawa ke mana dunia yang sudah "menyerahkan nasibnya" kepada Amerika ini? hendak dibawa pada perdamaian hakiki atau dibawa masuk mulut buaya? Mari kita sama-sama lihat. Biasanya presiden Amerika yang bukan dari kalangan Yahudi mati terbunuh, maka akan bertahan berapa lamakah pemerintahan Obama andaikan dia bukan keturunan Yahudi -- setidaknya dari garis ibu?

Who knows... Hanya Allah yang Maha Mengetahui hakikat yang tersurat, manusia hanya dapat menilai yang lahir. Tipu daya Allah adalah yang terhebat dan janji Allah mengenai kebangkitan Islam pasti berlaku. Apa yang berlaku di dunia sedang mengarah ke sana samada positif mahupun negatif.

InsyaAllah. Wallahua'lam.

0 Comments:

 
blogspot counter